Instagram    Facebook    YouTube

Fejky, zas tie fejky, zima 2016/2017

Témy: 

S blížiacimi vianočnými sviatkami stúpajú predaje najrozličnejšieho spotrebného tovaru, kde spravidla v centre toho najväčšieho záujmu sú najlacnejšie a vôbec nie podozrivé ponuky.

Na inzertných weboch nájdete ako zvyčajne tucty a tucty priehrští falzifikátov zavedených a populárnych značiek. A  my sa opäť v krátkom obrazovom výbere pozrieme, aké napodobeniny obuvi známych výrobcov nám v tejto zimnej sezóne ponúkajú slovenskí kšeftári a kšeftárky.
Tak ako textilným teniskám, predovšetkým vyššej siluety, nadávame číňanky, či vietnamky, čižmy z ovčej kože voláme válanky, športovú obuv rôzneho druhy nazývame botaskami, tak vychádzkovým topánkam v štýle pracovnej obuvi prischol nezmyselný naturalizovaný názov: "workerky", takúto obuv nájdete v podobe napodobenín značiek Tommy Hilfiger, Adidas a ďalších.
Plagiátori často replikujú známe tenisky, ako sú Nike Air Max 90 a to v tých najrôznejších farebných prevedeniach, od najúspešnejšieho "Infrared" až po "Camo" verzie a atrapy dámskych čižiem UGG Australia v „originálnom“ balení môžete získať už od 45 €.
Výpočet kópii produktov by mohol pokračovať v nekonečnom zozname športovej obuvi, čižiem a topánok rôzneho štýlu a využitia, a tak dúfajte, že práve vy nenájdete takýto skvelý darček pod vianočným stromčekom ... ale pokiaľ sa jedná o podarúnok s dobrým úmyslom (a to väčšinou je), tak by ste mali byť vďačný aj za takýto dar. Či nie?