Instagram    Facebook    YouTube

Adidas Energy Boost – „polystyrén“ v akcii

Spoločnosť Adidas uvedie čoskoro do predaja nový model bežeckej obuvi, v ktorej je premiérovo použitá nová a „revolučná“ technológia odpruženia Boost.

Najprv sa oboznámme s vrchnou partiou – skelet tvorí prievzdušná husto tkaná textília zosilnená tenkými polyuretánovými pásmi umiestenými v prednej časti topánka, táto flexibilná konštitúcia nesie patentované označenie Techfit. V strednej časti, až po zadný diel prekrýva spomínanú textilnú formu, sústava syntetických kožených lemov. Zadný diel – pätný oblúk je vystužený vonkajším plastovým rámom.

Adidas Energy Boost Adidas Energy Boost
Adidas Energy Boost Adidas Energy Boost
Adidas Energy Boost Adidas Energy Boost

Najdôležitejším prvkom tenisiek je medzipodrážkové odpruženie Boost, realizované v pomerne hutnej (hrubej) konštitúcii, najviac sústredenej v oblasti päty. Z toho vyplýva, že bežecká obuv je striktne určená bežcom preferujúcim tradičný spôsob behu, pri ktorom päta dopadne na povrch ako prvá. Mohutná vrstva odpruženia vyžaduje torznú stabilitu, ktorú zabezpečuje podklenbový plastový výlisok (systém Torsion). Ľahká medzipodrážková hmota svojou štruktúrou pripomína ľahký termoplast polystyrén a je založená na rovnakom princípe navzájom spojených a uzatvorených  komôrok rôznych veľkostí – väčšinu objemu tvorí vzduch. Materiál zrejme pozostáva z určitého druhu extrudovaného polystyrénu (s uzavretou bunkovou štruktúrou) s nasledovnými vlastnosťami: má 3 krát vyššiu tepelnú rezistivitu než odpruženie založené na materiáli EVA – svoje vlastnosti si zachová pri teplote od -20 do 40  stupňov Celzia a celkovo by mal mať zvýšenú trvácnosť, avšak jeho odolnosť voči opotrebeniu – tlaku, tepelnú stálosť, odolnosť voči vlhkosti a vode, či UV žiareniu, časom overí až prax.
Podrážka pozostáva z odolnej gumy obsahujúcu uhlíkovú prímes, ktorá zvyšuje oderuodolnosť (technologický prvok adiWear).
Hmotnosť: 270 gramov (veľkosť US 9), prípadne 240 gramov (veľkosť US 7).
Adidas Energy Boost  sa celosvetovo objavia v predaji 27. februára, predpokladaná cena: 135-150 €.

 

Doplnené 20.2.2013: Obuv je k dispozícii v JD Sports alebo v e-shope Size? za cca 135 € (v oboch je pri danej cene doprava zdarma), v SportsShoes za 149 € (doprava je taktiež zdarma).

Doplnené 7.4.2013: Adidas Energy Boost za 130 € v e-shope Wiggle.

Anonym (neregistrovaný/á)

Dajú sa kúpiť už aj na Slovensku?

topobuvadmin
Offline
Naposledy videný/á: pred 1 hod 25 min
Členom od: 30-jan-2011

V niektorych znackovych obchodoch by ich uz mohli mat, tipujem tak za 150-160 €. V slovenskych e-shopoch som ich este nevidel a nie su zatial ani  v Sports Directe.

Anonym (neregistrovaný/á)

Kupil ich uz niekto? Co na ne vravite, ako sa v nich chodi?

topobuvadmin
Offline
Naposledy videný/á: pred 1 hod 25 min
Členom od: 30-jan-2011

Skusenosti zakaznikov s Adidas Energy Boost.

Anonym (neregistrovaný/á)

Dobrý deň. Ktorý z obchodov odporúčate.

topobuvadmin
Offline
Naposledy videný/á: pred 1 hod 25 min
Členom od: 30-jan-2011

Ziaden ... i napriek tomu, ze sa da tovar vratit.  V pripade tejto bezeckej obuvi odporucam nakup zrealizovat v kamennej predajni.
A ak to nie je mozne, tak potom asi v e-shope wiggle, maju vsetky panske i damske velkosti a su najlacnejsi.

Anonym (neregistrovaný/á)

Este lepsie je vyskusat v obchode a potom kupit v najlacnejsom eshope.

Prihláste sa alebo zaregistrujte pre odosielanie komentárov