Instagram    Facebook    YouTube

Air Max Scorpion: Nový vek vzduchového odpruženia Nike?

Air Max Scorpion patrí medzi prvé topánky Nike vytvorené počas pandémie dizajnérmi a inžiniermi pomocou virtuálnej spolupráce.

Vďaka novým nástrojom digitálnej transformácie Nike urýchľuje inovácií a rýchlosť uvádzania produktov na trh. Tempo vývoja bolo skrátené na osemnásť mesiacov. Air Max Scorpion poukazuje, ako digitálna obmena Nike zrýchľuje výskum a skracuje časovú os vzniku nových modelov.
Air Max Scorpion využil aplikáciou nového návrhového softvéru 3D VR a simulačných nástrojov umožňujúcich v reálnom čase upravovať dizajn, výpočtový návrh a inžinierske nástroje, plus prináša technológiu strojového učenia, čím predstavuje hlavný vývoj v Nike Air, ktorý prechádza od jednoduchých tvarov k novým, zložitým geometriám. V návrhu sú taktiež aplikované morfologické údaje a tlakové mapy poskytnuté od Nike Sports Research Lab (NSRL). Tento proces umožňuje hľadať hranicu limitu materiálu a následne „optimalizovať výkon a vyrobiteľnosť“. Zatiaľ čo predchádzajúci testovací protokol zmeny návrhu trval osem týždňov, teraz je umožnené testovať tucet rôznych konceptov za päť týždňov. Výpočtový dizajn pre aplikácie priemyselného dizajnu pomohol identifikovať optimálny trakčný vzor podošvy a presne vymedziť výhody výkonu Air Max Scorpion v rôznych veľkostiach. Air Max Scorpion ponúka doteraz najviac objemu vzduchu na štvorcový palec - 5 cm2.

Systém vzduchových vankúšov Air Max Scorpion ako kompletný balík posúva dizajn do nových výšin (doslova) tým, že poskytuje efekt podobný piestu prostredníctvom strategicky určených, bodovo zaťažených kontaktných plôch. V 90-tych rokov minulého storočia „piestové odpruženie“ prezentoval systém Shox.
Inovované odpruženie kooperuje s novým druhom zvršku Flyknit, v ktorom sú krátke vlákna naviazané kolmo, aby vytvorili mäkšiu textúru, namiesto ako doteraz, dvomi skrútenými vertikálnymi priadzami.
Air Max Scorpion prichádza na trh 5. októbra.

Nike Air Max Scorpion
Nike Air Max Scorpion
Nike Air Max Scorpion
Nike Air Max Scorpion